·  TEL. 93 638 04 81 · EMAIL santoangel@santoangel.org
 · 

Notícies

Bojos per la Cičncia

17-01-2019
3 alumnes nostres, seleccionats.

L'any 2013, la Fundació Catalunya – La Pedrera va crear el programa Bojos per la Ciència per a l'estímul del talent científic entre els joves. Dins d'aquest marc, també neix Bojos per l'Economia!, una proposta del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) que compta amb el suport i la col·laboració del Departament d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquest curs, tres alumnes del nostre centre David Hernando (1r batxillerat tecnològic), Nerea Vílchez (2n batxillerat socials) i Nuria Mayo (2n batxillerat socials) han estat seleccionats per participar en aquests programes.

El taller "Bojos per l'economia” és adreçat a estudiants de batxillerat que desitgin aprofundir en els conceptes i tècniques que utilitzen els economistes per analitzar alguns dels fenòmens econòmics més importants i posa èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics aplicats a l'economia, per tant, va especialment adreçat a alumnes que tenen una especial competència i interès en disciplines quantitatives. Són triats per participar-hi al voltant de 30 alumnes de tot Catalunya.

El Taller al qual es va presentar el David Hernando va ser " bojos per la supercomputació”, orientat a estudiants de 1r de batxillerat amb il·lusió i vocació científica interessats en carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Durant les 19 sessions que durarà el taller coneixeran ben de prop què són i com funcionen els superordinadors i diferents tipus de recerca que es poden dur a terme utilitzant la supercomputació. També s'introduiran conceptes com la computació quàntica i la Intel·ligència Artificial. El taller s'impartirà a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center.

 

  

Enhorabona David, Nerea i Núria!

 


Xarxes socials:


Arxius: