·  TEL. 93 638 04 81 · EMAIL santoangel@santoangel.org
 · 

Notícies

Obra de Teatre

22-10-2018
Trencar estereotips i prejudicis

Els estereotips converteixen en actors i actrius als alumnes de quart d'ESO.

El passat dijous 18 d'octubre, els alumnes de quart d' ESO van anar a l'espai Maragall a veure l'obra de teatre "Això perquè ho dius?” basada en els estereotips i els prejudicis. No era una simple obra de teatre, els espectadors acabarien sent els protagonistes de l'obra.

L'acció es desenvolupa en un local públic, on una dona no troba la seva cartera que havia deixat damunt el mostrador. Sense pensar-ho dues vegades acusa als joves que té més a prop del robatori per les pintes que tenen… Els estereotips fan que, tant ella com les persones que l'envolten, evidenciïn que tenen molts prejudicis.

Un cop representada l'obra, es va tornar a representar amb una variant, cada cop que els espectadors detectaven que hi havia un prejudici tenien l'obligació de parar l'obra i sortir a l'escenari a representar l'escena fent l'esforç d'evitar els prejudicis. L'objectiu d'aquest exercici és que els espectadors vegin que evitar aquestes situacions està a la seva mà, amb simples gestos i amb molt poc esforç. És cert que tots tenim prejudicis vulguem o no, a causa de l'educació que hem rebut des de ben petits.

Finalment, va ser una obra que els alumnes van gaudir molt perquè es van donar compte de tots els prejudicis que tenen i com de fàcil és treure'ls. Van prendre consciència d'una cosa molt important i estem molt satisfets amb l'elecció de l'obra ja que aquest era l'objectiu.

Joel Benítez. 4t ESO


Xarxes socials: